Kasteel Cannenburch en het bijbehorende park worden door Geldersch Landschap & Kasteelen in stand gehouden. De roemruchte Gelderse maarschalk Marten van Rossem koopt in 1543 de Cannenburch; hij geldt als de bouwheer van het huidige kasteel. Daarna hebben opeenvolgende generaties van het geslacht Van Isendoorn het kasteel uitgebreid en aangepast naar de smaak van de tijd. In 1881 komt er een eind aan de bewoning door de familie Van Isendoorn en raakt de omvangrijke inboedel verspreid.
Baron Van Lynden koopt in 1882 zowel het kasteel als het bijbehorende park. In 1905 komt het in handen van mevrouw Cleve-Mollard. Na de Tweede Wereldoorlog wordt Cannenburch als vijandelijk vermogen geconfisqueerd en wordt de inboedel van de laatste bewoonster geveild. Voorkomen kan worden dat ook de portretten, die generaties lang op de Cannenburch aanwezig waren, worden verkocht.
In 1951 wordt het kasteel overgedragen aan Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen die het een jaar laten openstelt voor publiek. De Cannenburch wordt in de jaren 1976-1981 zorgvuldig gerestaureerd met behoud van de toevoegingen en veranderingen die de lange reeks bewoners in de loop van de jaren hebben uitgevoerd. Vervolgens is het kasteel opnieuw in historische trant ingericht.
Het kasteel ademt de sfeer van een eeuwenlang bewoond edelmanshuis. De vertrekken zijn ingericht met een belangrijke collectie meubels, porselein en familieportretten. Sinds de restauratie is Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen erin geslaagd verschillende voorwerpen te verwerven die hebben behoord tot de oorspronkelijke inboedel van het kasteel, bijvoorbeeld een in zilver gevatte kokosnootbeker. Op de Cannenburch treft men verder nog veel originele interieurdecoraties aan: de betimmering van de hal met daarin een serie familieportretten, de Van Huysumkamer met betimmering en bloemstillevens, het boudoir met hoekschouw en geschilderd plafond met stucrand, de slaapkamer met alkoof voor een hemelbed en de eetkamer met schouw en buffetnis. De collectiestukken in het kasteel zijn digitaal toegankelijk gemaakt via Collectie Gelderland.
Bekijk hier de collectie van Kasteel Cannenburch.